Polkagrisbiskvi

Mint och särskilt polkagrisar är en smak som jag förknippar väldigt starkt med jul. Biskvier är en personlig favorit när det kommer till “fikabröd” så därför tyckte jag att det var en ypperlig ide att kombinera dem båda.

2015-12-05 13.50.17

Det här behöver du till ca 24 små biskvier:

Botten

  • 300 g mandelmassa
  • 2 äggvitor

Polkagrissmörkräm

  • 100 g 70% choklad
  • 200 g smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 30 ml pepparmintarom (en hel sån liten flaska man kan köpa i vanliga affärer)
  • 20 krossade polkagrisar

Topping

  • 200 g 70% choklad
  • Några krossade polkagrisar
Så här gör du:

Sätt på ugnen (över- och undervärme) på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med äggvitan. Om smeten är väldigt kladdig så ställ in den i kylen ett tag. Rulla sedan bollar och platta till dem med fingrarna. Ett tips är att ha lite vatten på fingrarna för att undvika att smeten fastnar. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt biskvibottnarna svalna på galler.

2014-12-10 17.05.46

Smält chokladen och låt den svalna något. Använd rumsvarmt smör, vispa smöret, florsocker, äggulor, peppermintsarom, smält choklad och krossade polkagrisar till en jämn kräm. Bred smörkrämen på biskvibottnarna med en tesked, låt stå i kylen till krämen stelnat ordentligt. Krossa polkagrisarna till lagom stora bitar.

2015-12-04 17.44.06

Temperera den mörka chokladen eller bara smält den i vattenbad om du tycker det är enklare. Jag brukar inte alltid temperera chokladen och tycker det funkar lika bra ändå.  Doppa sedan biskvierna i chokladen, strö över några krossade polkagrisar och voilá, nu har du mumsiga biskvier. Låt stå i kylen tills du ska äta dem.

2015-12-05 13.50.56

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *