Fröknäcke

Knäckebrödet som är på allas läppar för tillfället, förknäcket. Detta fantastiskt enkla och supergoda knäcke är en riktig hälsoboost. Nedan skriver jag min favoritkombination av frön men det går lika bra att byta ut dem mot dina favorit frön. 

2014-12-20 09.43.49

Det här behöver du till en plåt:
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Flingsalt att strö över knäcket
Så här gör du:

Sätt ugnen på 150°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, ca 30×40 cm. Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och kokande vatten. Låt svälla ca 15 minuter.

2014-12-18 15.16.18

Bred ut smeten tunt på plåten. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över och använda en kavel eller händerna för att släta ut smeten. Strö lite flingsalt över och grädda mitt i ugnen ca 1-1,5 timme. Låt svalna, bryt i bitar och förvara i burk.

2014-12-20 09.24.41

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *