Polkagrisfudge och lakritsfudge

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här behöver du:
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 450 g strösocker
  • 150 g smör
  • 2 msk glykos eller honung
  • 100 g vit choklad / mjölkchoklad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g krossade polkagrisar / 2 msk lakritspulver
  • Röd hushållsfärg

Tips! Fint att dekorera med smält vit choklad.

Så här gör du:

Du utgår från samma recept oavsett om du vill göra polkagris- eller lakritsfudge. Det enda som skiljer sig åt är att du använder vit choklad och krossade polkagrisar till polkagrisfudge och mjölkchoklad och lakritspulver till lakritsfudge.

Värm grädde och socker tills sockret lösts upp. Tillsätt smör och glykos/honung. Låt blandningen koka tills den når 116 grader, saknar du termometer så är det tills blandningen klarar kulprovet för en ganska lös kula. Det går rätt snabbt att koka till denna punkt, ca 5-10 minuter. Ta blandningen från värmen och rör ner hackad vit choklad/mjölkchoklad och vaniljsocker samt några droppar hushållsfärg för att få en härligt rosa färg, hoppa över färgen om du ska göra lakritsfudge. Vispa fudgen tjock och krämig med en elvisp. Rör ner den krossade polkagrisen/lakritspulvret och häll i en klädd form, ca 20×30 cm. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp. Dekorera eventuellt med smält vit choklad och skär i bitar.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *