Mariannetryffel

Julen närmar sig med stormsteg och jag bakar som om det inte fanns någon morgondag! Idag blev det dessa enkla tryfflar. Ibland är det skönt att svänga ihop något ganska snabbt och enkelt, särskilt när tid är en bristvara. Dessa tryfflar är försvinnande goda det kan jag lova er.

marianne

Det här behöver du till cirka 30 tryfflar:
  • 30 st Mariannekarameller
  • 250 g choklad – Mörk, ljus eller en blandning
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad eller florsocker att rulla i
Så här gör du:

Krossa Mariannekaramellerna fint, i  exempelvis en mortel. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

Låt svalna i rumstemperatur, sätt sedan in kylskåpet tills det går att rulla fina kulor. Rulla fina kulor, sen kan du antingen rulla dem i florsocker eller så kan doppa tryfflarna i choklad. Då får du temperera eller smälta vit choklad över vattenbad. Sedan är det bara att doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel och låta rinna av på ett galler. Har du tempererat chokladen ska tryfflarna vara rumstempererade och sedan ska du låta dem stelna i rumstemperatur. Har du däremot endast smält chokladen rekommenderar jag att du doppar kylskåpskalla tryfflar i chokladen och sen direkt ställer in dem i kylen så får de stelna där. På så sätt slipper du förhoppningsvis fula fläckar på chokladen.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *