Whiskeytryffel och glöggtryffel

2014-12-02 13.48.32-1

Det här behöver du till cirka 30 tryfflar:
  • 200 g choklad, mörk, ljus eller en blandning
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl rödvinsglögg eller whiskey (starkvin)
  • 1 msk glykos
  • 0,5 dl kanel/kakao att rulla tryfflarna i 
Så här gör du:

Finhacka chokladen. Jag valde att ta hälften mörk choklad och hälften mjölkchoklad. Det är viktigt att det blir finfördelat för att chokladen ska smälta ordentligt, annars är det risk att det blir klumpar i tryffeln.

Koka sedan upp grädde, glögg/whiskey och glykosen i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och häll gräddblandningen över chokladen och inte tvärtom för chokladen får inte bli för varm. Låt den svalna i rumstemperatur och sätt sedan in i kylen tills den är tillräckligt hård för att rulla. Forma sedan runda bollar och rulla i kanel/kakao. Förvara i kylen tills det är dags att äta dem.

2014-12-02 13.52.34

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *