Pepparkakstryffel

Snart är det äntligen helg och vad passar då bättre än härliga pepparkakstryfflar som är superenkla att göra. Jag är medveten om att jag säger att det mesta är enkelt. Men detta ÄR verkligen enkelt. Så varför inte svänga ihop en sats redan nu, ställ den i kylen och rulla tryfflarna imorgon precis innan fredagsmyset. Jag lovar att ni inte kommer att ångra er.

2014-12-01 21.21.24

Det här behöver du till cirka 30 tryfflar:
  • 125 g choklad – mörk, ljus eller en blandning
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk kanel, malen
  • 0,5 tsk kardemumma, malen
  • 0,5 tsk nejlikor, malda
  • 0,5 tsk ingefära
  • 50 g florsocker
  • 25 g smör
  • Kanel att rulla tryfflarna i

Tips ! Du kan använda 3 tsk pepparkakskrydda istället för kryddorna angivna ovan.

Så här gör du:

Finhacka chokladen, jag tog hälften mörk choklad och hälften mjölkchoklad. Det är viktigt att det blir finfördelat för att chokladen ska smälta ordentligt, annars är det risk att det blir klumpar i tryffeln.

2014-12-01 18.00.43

Koka upp grädden och florsockret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och häll gräddblandningen över chokladen och inte tvärtom för chokladen får inte bli för varm. Lägg sedan i smöret och kryddorna och rör om ordentligt. Låt den svalna i rumstemperatur och sätt sedan in i kylen tills den är tillräckligt hård för att rulla. Forma runda bollar och rulla i kanel. Förvara i kylen tills det är dags att äta dem.

2014-12-01 21.02.10

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *