Cheesecake med mars, cashewnötter, daim och dumle

Det här behöver du till en cheesecake, ca 8-12 bitar:

Botten

 • 200 g digestivekex
 • 100 g smör
 • 0,5 dl strösocker
 • 1,5 msk kakao
 • 0,5 tsk salt

Fyllning 1

 • 600 g philadelphiaost
 • 2 dl strösocker
 • 0,5 vaniljstång
 • 2 msk vetemjöl eller dinkelmjöl
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 2 st äggulor
 • 2 st ägg

Fyllning 2

 • 1 burk kondenserad mjölk som du kokat till kola
 • Mars (miniformat)
 • Cashewnötter
 • Daimkulor
 • dumle

Frosting

 • 250 g philadelphiaost
 • 2 msk kakao
 • 120 g florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 0,5 dl grädde

Garnering

 • Guldkulor
Så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).

Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Rör samman smöret, socker, kakao, salt och kexsmulorna, fodra en bakform, med löstagbar kant ca 23 cm i diameter, med smulorna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.

Sätt ugnen på 210 grader (över- och undervärme).

Vispa philadelphiaost, strösocker, fröna från vaniljstången och vetemjölet tills den känns lätt fluffig. Vispa i grädde. Blanda försiktigt i äggulorna och sedan ett ägg i taget. Lägg lite marsbitar, dumle, cashewnötter och daim i botten på kakan och ringla lite kola över. Häll på fyllningen och grädda på 210 grader i 10 min. Sänk sedan värmen till 105 grader utan att öppna ugnsluckan och grädda ytterligare 35 – 40 min, den ska få lite lätt färg. Stäng av ugnen och låt cheesecaken svalna i ugnen i 30 minuter innan duöppnar luckan, då minskar du risken för att den spricker. Ta ut låt svalna och förvara i kylen. Låt den sätta sig ordentligt i kylen. Skulle rekommendera att man gör den dagen innan, och lägger på frosting och dekorera samma dag som man ska äta den.

Vispa alla ingredienser förutom grädden, vispa tills det känns lätt och fluffigt, vispa sedan i lite i taget av grädden tills du har en slät frosting. Spritsa ut frostingen eller stryk ut med en pallet på cheesecaken och dekorera med guldkulor. Vill du ha änne mer choklad och smak kan du dekorera med cashewnötter, kolasås,marsbitar, dumle och daim istället för guldkulor.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *