Jordgubbscheesecake

Det här behöver du till en jordgubbscheesecake, ca 8-12 bitar:

Botten

  • 12 st digistivekex
  • 75 g smält smör

Fyllning

  • 4 st gelatinblad
  • 300 g jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl jordgubbar, i bitar.

Garnering

  • Sugerpasteblommor och sugerpasteblad.
Så här gör du:

Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Rör samman smöret och kexsmulorna, tryck ut massan i botten på formen.

Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i cirka 5 minuter. Ta upp, krama ur och smält i en kastrull med cirka 1 msk vatten.

Mixa jordgubbarna med sockret och rör ner gelatinet i massan. Vispa upp grädden och rör i osten. Blanda med jordgubbssmeten. Rör ner små jordgubbsbitar i smeten. Häll smeten i formen över kexblandniningen och släta till toppen. Ställ cheesecaken i kylen i några timmar till den har stelnat. Bäst resultat får du om du låter den stå i kylen över natten.

Innan servering, garnera med sugerpasteblommor och sugerpasteblad.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *