Mascarponecheesecake

Det här behöver du till en cheesecake, ca 8-12 bitar:

Botten

  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

  • 300 g philadelphiaost
  • 300 mascarponeost
  • 3 dl vispgrädde
  • 600 g vit choklad
  • Saft och skal från 6 citroner/lime (kan uteslutas)

Garnering

  • Bär, exempelvis hallon och blåbär
Så här gör du:

Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).

Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Rör samman smöret och kexsmulor, fodra en bakform, med löstagbar kant ca 23 cm i diameter, med smulorna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.

Vispa ihop philadelphiaost, mascarponeost och grädde. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna och rör ner i krämen. Blanda ner citron/limesaft och citron/limeskal. Häll i smeten i formen. Låt svalna minst 5-6 timmar, gärna över natten. 

Innan servering, garnera med färska bär (ej frusna).

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *