Det här behöver du till en cheesecake, ca 8-12 bitar:
Botten
- 200 g digestivekex
- 100 g smör
Fyllning
- 300 g philadelphiaost
- 300 mascarponeost
- 3 dl vispgrädde
- 600 g vit choklad
- Saft och skal från 6 citroner/lime (kan uteslutas)
Garnering
- Bär, exempelvis hallon och blåbär
Så här gör du:
Sätt ugnen på 180 grader (över- och undervärme).
Smält smöret. Mixa kexen i en matberedare. Rör samman smöret och kexsmulor, fodra en bakform, med löstagbar kant ca 23 cm i diameter, med smulorna. Grädda botten på 180 grader i 7 min, låt svalna.
Vispa ihop philadelphiaost, mascarponeost och grädde. Smält chokladen över vattenbad, låt svalna och rör ner i krämen. Blanda ner citron/limesaft och citron/limeskal. Häll i smeten i formen. Låt svalna minst 5-6 timmar, gärna över natten.
Innan servering, garnera med färska bär (ej frusna).