Brownicupcakes med nutella- och vit chokladfrosting

Det här behöver du till ca 12 cupcakes:

Brownicupcakes

 • 150 g extrasaltat smör
 • 150 g mörk choklad 70 %
 • 2 dl strösocker
 • 0,5 dl ljus sirap
 • 2 dl mjöl
 • 2 msk kakao
 • 3 ägg
 • 1,5 dl cashewnötter (valfritt)
 • 100 g mörk choklad 70 % (valfritt)
 • Mini marshmallow (valfritt)

Nutellafrosting (till 12 cupcakes)

 • 50 g rumsvarmt smör
 • 150 g philadelphiaost
 • 250 g nutella
 • 2 dl florsocker

Vit chokladfrosting (till 12 cupcakes)

 • 300 g vit choklad
 • 200 g philadelphiaost
 • 1 dl florsocker (vid behov)
 • Citron saft och zest (valfritt)
 • Färg (valfritt)
Så här gör du:
Cupcakes

Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).

Ta fram muffinsformar. Om du har en muffinsplåt, använd gärna den för att säkerställa att smeten inte flyter ut ur formarna. Jag använde ganska tjocka muffinsformar denna gång och behövde därför inte använda någon muffinsplåt. Men i vanliga fall placerar jag muffinsformarna i en muffinsplåt för att vara säker på att mina cupcakes får fin form.

Hacka 150 gram mörk choklad. Smält smör i en kastrull, ta bort kastrullen från värmen och häll ner den hackade chokladen. När all choklad har smält, rör ner socker samt sirap och blanda väl. Tillsätt sedan mjöl och kakao. Rör ner ett ägg i taget, rör ordentligt mellan varje ägg. Om du vill addera lite extra smak och textur till dina cupcakes kan du ha i hackade cashewnötter, hackad choklad och marshmallows.

Hacka cashewnötter och mörk choklad ganska grovt, blanda ner i smeten (valfritt). Fördela smeten i muffinsformarna. tryck ner ett par minimarshmallows i varje form (valfritt) och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Under tiden dina cupcakes svalnar gör du frosting. Jag valde att göra frosting i två olika smaker. Det går givetvis lika bra att göra en smak. Om du gör båda bör du halvera recepten om du inte vill ha frosting över eller har planer på att använda extra mycket frosting.

Nutellafrosting

Vispa ihop alla ingredienser till nutellafrostingen och häll i en spritspåse. Ställ in i kylen och låt stelna.

Vit chokladfrosting

Smält den vita chokladen och låt svalna en stund. Vispa ihop med philadelphiaosten. Om konsistensen är för rinnig kan du bland ner lite florsocker. Tänk dock på att frostingen kommer att stelna när den kyls av. Om du inte vill ha alltför söt frosting kan du blanda ner citronsaft och citronzest. Tänk dock på att om du använder citronsaft behöver du troligtvis addera extra florsocker för att frostingen ska få en fast konsistens. Om du vill ha någon särskild färg på frostingen är det bara att blanda ner önskad färg. När du är klar häller du frostingen i en spritspåse, ställer in i kylen och låter den stelna.

Garnering

Innan servering, spritsa önskad mängd frosting på dina cupcakes.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *