Mjuk pepparkaka med lingonglasyr

God jul mina vänner. Hoppas alla får en underbar dag med nära och kära. Denna kaka är enkel att göra och passar utmärkt att bjuda på när släkt och vänner kommer på fika i mellandagarna. Mjuk pepparkaka kan vara något av det bästa med julen och detta året valde jag att göra en väldigt mumsig lingonglasyr som lyfte kakan till nya nivåer. 2015-12-05 14.59.48

Det här behöver du:

Mjuk pepparkaka

  • Receptet hittar ni här

Lingonglasyr

  • 300 g vit choklad
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl frysta lingon + några lingon till ganering
  • 300 g philadelphia 
  • Rosa gelefärg (valfritt)
Så här gör du:

Hacka chokladen så fint du kan och häll ner i en skål. Värm grädden och låt den koka upp. Häll den varma grädden över den finhackade chokladen och rör ihop en slät tryffel. Låt sedan svalna i rumstemperatur. Vispa ner philadelphiaosten  i tryffeln och blanda sen ner kanel och lingon. Jag ville gärna ha ganska rosa färg på smeten så jag hade i lite färg. Låt sedan smeten stå i kylen.

Innan servering, ta fram smeten och spritsa eller bre ut på pepparkakan. Toppa gärna med några frysta lingon. 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *