Nutellasemifreddo

Nu är jag tillbaka! Efter ett ganska långt uppehåll är jag redo att återigen dela med mig av mina smarriga recept. Hoppas ni är redo för nu kör vi.

Först ut tänkte jag dela med mig av ett superenkelt med otroligt gott recept som passar utmärkt att bjuda gästerna på efter att den mustiga höstgrytan intagits. Ska ni ha gäster redan ikväll, misströsta inte för ni hinner att svänga ihop denna efterrätt på nolltid och den kommer att vara klar lagom till kvällen. Det vi ska baka idag är Nutellasemifreddo med crunch.

2015-07-16 22.25.01

Det här behöver du till en semifreddo, ca 8-12 bitar:

Botten

  • 2 färdiga marängbottnar (finns att köpa bland tårtbottnarna i affären)

Smeten

  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 3 msk socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g nutella (rumstempererad)
  • 1 påse daimkulor

Ganache

  • 200 g mjölkchoklad alternativt marabou salta mandlar
  • 0,5 dl vispgrädde

Ganering

  • 1 påse daimkulor
Så här gör du:

Knäck äggen och separera äggulor från äggvitorna i vars en skål. Vispa äggvitorna med 2 msk socker tills du får ett hårt skum. Vispa sedan äggulorna och 1 msk socker fluffigt. Vispa grädden i en separat skål tills det bildas mjuka toppar.

Ta fram en springform, med avtagbara kanter på cirka 25- 25 cm. Lägg ner en marängbotten i formen. Vänd sedan ihop äggvitorna, äggulorna och grädden till en smet. Krossa den andra marängbottnen och blanda ner i smeten tillsammans med daimkulorna.

2015-07-15 17.43.24

Ringla ner nutella och vänd ihop försiktigt. Jag brukar inte vända så att nutellan blandas ut helt utan jag vill gärna ha smeten lite marmorerad, men det gör du som du själv känner för. Häll sedan ner smeten i formen och sätt in i frysen.

2015-07-15 17.47.25

När smeten har stelnat en aning i frysen, är det dags att göra en chokladganache. Finhacka mjölkchokladen och häll över i en skål. Koka upp 0.5 dl grädde och häll över chokladen. Blanda tills all choklad har smält. Låt svalna en stund och häll sedan över semifreddon. Voilà ett superfint och smaskigt chokladtäcke. Strö sedan över daimkulor och låt stå i frysen någon timme. Vanligtvis behöver den sammanlagt 5 timmar i frysen. Ta fram tjugo minuter innan servering, så att den hinner tina lite.

2015-07-16 22.25.01

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *