Pepparkaksbiskvier

Julen är över men jag kunde inte låta bli att baka dessa godbitar. Jag älskar biskvier och de är faktiskt ganska enkla att göra. Det är roligt att de är enkla att variera. Du kan smaksätta smörkrämen hur du vill och sen kan du doppa dem i vilken choklad du vill. Tycker du att det är roligt att dekorera lite kan du smälta exempelvis mörk choklad och ringla det över dina doppade biskvier. Det blir superfint.

2014-12-11 21.22.18

Det här behöver du till 24 små biskvier:
 • 250 g mandelmassa
 • 1 äggvita
 • 150 g smör
 • 1 dl florsocker
 • 1 tsk äkta vaniljpulver
 • 1 äggula
 • 2 tsk kanel
 • 1 tsk nejlika
 • 1 tsk kardemumma
 • 1 tsk ingefära
 • 200 g vitchoklad – eller den choklad du själv föredrar

Tips ! Du kan byta ut kryddorna ovan mot 5 tsk pepparkakskrydda

Så här gör du:

Sätt på ugnen (över- och undervärme) på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med äggvitan. Om smeten är väldigt kladdig så ställ in den i kylen ett tag så att du kan rulla smeten till små bollar. Rulla sedan bollar och platta till dem med fingrarna. Ett tips är att ha lite vatten på fingrarna så undviker du att smeten fastnar. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

2014-12-10 17.05.21

Använd rumsvarmt smör, vispa ihop det med florsocker, vaniljpulver, äggula och kryddorna till en jämn kräm. Bred på smörkrämen med en tesked låt stå i kylen tills krämen stelnat ordentligt. Temperera den vita chokladen eller bara smält den över vattenbad om du tycker det är enklare. Jag brukar inte alltid temperera chokladen och tycker det funkar lika bra ändå.  Doppa sedan biskvierna i chokladen och voilá, nu har du mumsiga biskvier. Låt stå i kylen tills du ska äta dem.

2014-12-10 16.15.22

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *